(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Tvarohový dort za studena s ovocem
Potřebné ingredience
Tvaroh,cukr,van.cukr,želatina,piškoty,ovoce,máslo
Postup přípravy
Dělám z tvarohu( někdo dělá ze zakysaných smetan). Rozmíchám 3 až 4 tvarohy(podle velikosti mísy nebo dortového ráfku) s vanil.cukrem a cukrem. Namočím balíček želatiny ( česká želatina na tlačenku 20g) do trošky vody, aby nabobtnala( té vody dávám jen tak čtvrt skleničky). Do tvarohu ještě přidám asi 100g másla rozpuštěného.( Většinou kupuji tvaroh bez tuku). Želatinu rozpustím na kamnech(nesmí vařit.) Ráfek na dort posadím na vhodný talíř(někdy ho omotám fólií). Na spodek naskládám dětské piškoty . Želatinu mícháním vychladím a vyleji do tvarohu a rychle míchám, aby mi neželírovala dříve a nebyly kousky. Část naleji na piškoty,pak zase naskládám ovoce( meruňky,jahody, čerstvé i kompotované). Zaliji zase tvarohem,další piškoty, tvaroh, ovoce,tvaroh,uzavřu piškoty. Nechám v lednici ,většinou přes noc.
Nejčastěji dělám z čerstvých jahod a meruňek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krišon
(upraveno)
26. 4. 2016, 17:47
Dávám jahody i nahoru http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4090803 ... takle mne jednou vypekli hoši, piškoty snědli, tak jsem musela upéct piškotový korpus a pár piškotů zbylo jen, aby nevytekla želatina
plamenek
(upraveno)
26. 4. 2016, 19:06
@krišon
Máš to krásné, tu želatinu dávám do tvarohu, ale jinak ji dávám na dorty taky do ohrady z krému. Elince jsem přidávala mantinel z kávového krému, abych mohla dokonale přelít jahody.